Masaža je nedvomno eden najprijetnejših načinov za sprostitev. Udobno se uležemo, z ugodjem sprejemamo božajoče gibe po telesu, pri tem pa nas navdaja še prijeten občutek da nekdo skrbi za nas.

Kljub temu, pa se za masažo večina ljudi odloči šele, ko jih začne nekaj boleti, torej, ko je hrbet preveč napet, kadar jih muči neznosen glavobol, ki se širi iz zatilja proti vrhu glave, ali kadar imajo hude bolečine v mišicah. Pa bi si lahko ravno masažo privoščili pogosteje in kar tako, brez vzroka, enostavno samo zase in za boljše počutje.

Kaj povzroči masaža?

  • segreva in sprošča napete mišice,
  • razteza vezivno tkivo sklepov,
  • spodbuja pretakanje mezge,
  • pripomore k boljšemu dihanju,
  • povečuje izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa,
  • prek živčnih prog deluje na notranje organe in regulira njihovo delovanje,
  • trenira vlakna vezivnega tkiva in pripomore k prožnosti kože.

Klasična masaža:

Klasična masaža je sproščanje napetih mišic telesa z različnimi masažnimi prijemi. Pri klasični masaži uporabljamo različne masažne tehnike, kot so otiranje, gnetenje, iztiskanje, gladenje, sekanje, tolčenje ipd. V okviru naštetih tehnik se izvaja več variacij, glede na velikost, obliko in tudi trdoto mišic. Je prijetna in sproščujoča.

Masaža proti bolečinam v mišicah:

Po novejših raziskavah in nekaj kar trenerji že dolgo časa govorimo, bolečine v mišicah ne nastanejo zaradi nabiranja mlečne kisline v mišicah, temveč zaradi drobnih razpok v mišičnih vlaknih, ki nastanejo pri prevelikih obremenitvah. Teh seveda z masažo ne moremo odpraviti, lahko pa omilimo bolečino. Splošna sprostitev povzroči namreč, da ranjene točke manj bolijo.

Sicer pa nas bolečine v mišicah, ki jih dobimo po vadbi opozarjajo, da smo pretiravali in še nimamo zadostne kondicije. Ali pada smo opravili res dober in močan trening ;

Masaža glave:

Masaža glave je kombinacija različnih tehnik ter vsebuje gibe in prijeme, ki so se pokazali kot najbolj uspešni za odpravljanje posledice stresa, tenzijske glavobole, psihično pomirja in krepi, pospešuje prekrvavitev lasišča, krepi in pospešuje rast las, izboljšuje spomin in koncentracijo, sprošča napetost v očeh, izboljšuje vid, širi vidno polje.

Otiranje posebnih točk na glavi pospešuje prekrvavitev lasišča, posledično krepi lase in spodbuja njihovo rast. Masaža mišic na glavi sprošča glavne mišice in tako lajša tenzijske glavobole. Masaža (in pritisk na točke okoli oči) spodbuja prekrvavitev, sprošča napetosti v očeh, izboljšuje vid, širi vidno polje in pripomore k zmanjšanju podočnjakov…

Masaža obraza:

Masaža blagodejno deluje na obraz in telo. Masažne tehnike se zlahka naučimo in jo izvajamo kar pri nanašanju dnevnih ali nočnih krem. Taka masaža ni enakovredna strokovni masaži, je pa sproščujoča in blagodejna.

Razlika med klasično in športno masažo:

Športnike masirajo en dan, ali nekaj ur pred tekmo. Pri tem krepko pregnetejo in obdelajo predvsem tiste mišice, ki bodo kasneje najbolj obremenjene. Tako so mišice dovolj prekrvavljene, da lahko med tekmovanjem hitreje reagirajo in prenesejo daljše obremenitve, kar zmanjšuje tudi možnost poškodb.

Kje me najdete?

V prostorih fitnesa

4P Stegne 11, Ljubljana