Večina osebnih trenerjev ima v ponudbi izdelavo jedilnika in prehransko svetovanje, ampak to se mi zdi enako kot bi nekdo, ki je prehranski svetovalec ponujal še osebno trenerstvo, kljub temu, da ni opravil izobraževanja in izpita na tem področju. Kako bi se trenerji odzvali na to? Še večje vprašanje je, kaj bi bilo z njihovimi strankami?
Res je, da smo imeli tudi na izobraževanju za inštruktorja fitnesa nekaj predavanj o prehrani, toda kot se je izkazalo, to še zdaleč ni dovolj da bi lahko nekomu svetoval o prehrani. Večina trenerjev, ki piše jedilnike pozablja, da imajo pred seboj osebo, ki ni tekmovalec ali profesionalni športnik… Ja saj ni vse samo riž in meso. Kaj pa če je kdo vegetarijanec? Kaj pa če je nekdo intoleranten do tega in onega. Alergije?
Izobraževanje za prehranskega svetovalca je bilo res zelo dobro. Naučili smo se veliko zanimivega in uporabnega ter spoznali svoje zmote o prehrani, hranilih…
Zanimivo je koliko novega se lahko naučiš, kljub temu da delaš na tem področju, se giblješ v teh krogih in prebiraš članke. Obisk takega izobraževanja ti odpre čisto nov svet.
Sprašuješ sam sebe, pa kako nisem tega kje prebral ali izvedel?
Očitno so to tiste stvari, tisto znanje, ki potem loči prehranskega svetovalca od osebnega trenerja.